İç mimar, koyu renklerle resim yaparken yapabileceğiniz beş hatayı paylaşıyor |Express.co.uk

2023-01-09 20:58:19 By : Ms. Sharon Wang

Kaydınızı, onayladığınız şekillerde içerik sağlamak ve sizinle ilgili anlayışımızı geliştirmek için kullanırız.Bu, anlayışımıza dayalı olarak bizden ve 3. taraflardan gelen reklamları içerebilir.İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.Daha fazla bilgi

En moda iç tasarımlardan biri duvarları koyu renklere boyamak;sadece son derece modern değil, aynı zamanda çok cesur bir hareket.Boyayı duvarlara, tavana, kapılara ve radyatörlere sürmeden önce, bitmiş görünümün başarılı olmasını sağlamak için dikkate alınması gereken birkaç şey vardır. Dolap Kapısı İçin Püskürtme Makinesi

İç mimar, koyu renklerle resim yaparken yapabileceğiniz beş hatayı paylaşıyor |Express.co.uk

İster yatak odası ister ofis olsun, bir odanın tasarımı söz konusu olduğunda işlevi önemlidir.Odanın ne sıklıkta kullanıldığı da, özellikle koyu renklerle dekorasyon yapılırken, gölge etrafta olanlardan “büyük ölçüde etkilenebileceğinden”, bir boya rengi seçerken de çok önemlidir.

İç mimar Kate Watson-Smyth, çalışmak için çok zaman harcayacağınız bir odaysa, örneğin "tüm odayı lacivert boyamak" "neşeli oyunlara veya ilham verici çalışmalara" ilham verme olasılığının düşük olduğunu söyledi. .

Koyu gölgeler, "akşam odaları" veya yalnızca ara sıra bulunduğunuz odalar için harikadır.Ayrıca, tipik olarak geceleri kullanılan bir oda için daha çok arzu edilen sıcak, kozayı saran bir atmosfer yaratabildikleri için "ideal yatak odası boya rengini" oluştururlar.

DAHA FAZLA OKUYUN: Sarah Lancashire'ın Londra'daki sakin hayatı - ortalama ev 750 bin sterlin getiriyor

Koyu renklerin “ahşapla uyum sağladığında çok daha modern ve dramatik göründüğü” söyleniyor.Kate, ahşap işleri duvarlarla aynı renge boyamanın "tavanları daha yüksek gösterebileceğini" söyledi.

Bir odanın yüzde 80'ini koyu bir renge boyamaktan biraz çekinen herkes için, iç mimar "temel rengin tonlu veya daha soluk bir versiyonunu" önerir.

Duvarlar, ahşap işleri ve kapı çerçeveleri gibi her yüzeyi tek bir renge boyamak, renkli sırılsıklam olarak bilinir.Koyu boya kullanıldığında gerçekten etkilidir, çünkü süpürgelikler duvarın dibinde çorap gibi görünmediğinden dikkati ifade renginden uzaklaştırmaz.

Radyatörler de aynı renge boyanmadıkları takdirde dikkat dağıtma riski taşırlar, bu nedenle ya boyayabileceğiniz bir kapağın arkasına saklayın ya da karıştırın.

KAÇIRMAYIN... 2023 Çin Yeni Yılı öncesinde her Çin burcu hayvanı anlatılıyor [BURÇ] Bir tencere olmadan yumurta haşlamak için oyunun kurallarını değiştiren yöntem [VİDEO] Michael Mosley'in hızlı kilo vermek için güvenli ve etkili 'keto diyeti' [YORUM]

Özel duvarlar inanılmaz derecede etkili olabilse de, amaç tüm odayı koyu bir renge boyamaksa, diğer üç duvarı bitirmemek bir hata gibi gelebilir.

Kate, "Bir duvarı karanlığa boyamak ve geri kalanını beyaz bırakmak, sanki tamamen sarmaya cesaretin yokmuş gibi görünüyor," diye yorum yaptı Kate.

Dört duvarın tamamı boyanırsa odanın çok karanlık olacağından endişe duyanlar için Kate bir çözüm önerdi;"Dört duvarı da yarıya kadar boyayın" ve ardından "üst ve tavan için daha soluk bir gölge kullanın".Soluk renk, geniş bir tavan ve daha geniş duvarlar yanılsaması verdiğinden, bu aynı zamanda odanın daha büyük görünmesini sağlar.

DAHA FAZLA OKUYUN: 'Gün boyunca ısıyı boşa harcamadan' evinizi sıcak tutun

Döşemeyi değiştirmediğiniz sürece, halihazırda dökülen stil - ister halı ister sert döşeme olsun - bitmiş görünümü etkileyebilir.

Gri ile dekorasyon yapan herkes zemini göz önünde bulundurmalı, diyor Kate, "gölgenin derinliği zeminden büyük ölçüde etkileniyor".

"Zemini ve tavanı soluk tutabilirsiniz, ancak bunu serin bir zeminle tamamlamanız gerekir - yulaf ezmeli bir halı ve orman yeşili bir duvar işe yaramaz," diye ekledi.

Oturma odanızı karanlığa boyarsanız bu nokta çok önemlidir, çünkü bu, mülkün geri kalanının tonunu ayarlayabilecek önemli bir eğlence alanıdır, bu nedenle "dengeli ve düşünülmüş" hissettirmelidir.

Kate, Woman and Home'a ​​"İyi aydınlatılmış bir oda koyu renkleri alabilir, ancak doğal ışık eksikliğini kucaklamak istiyorsanız penceresiz küçük bir alan da işe yarayacaktır" dedi.

Ayrıca evin ve odanın mimarisini ve bir odayı koyu bir renge boyamanın tüm gün ışıklandırmaya değer olup olmadığını düşünmeniz gerektiğini söyledi.

İç mimar, koyu renklerle resim yaparken yapabileceğiniz beş hatayı paylaşıyor |Express.co.uk

Ahşap Uv Kaplama Makinası Bugünün ön ve arka sayfalarına bakın, gazeteyi indirin, eski sayıları sipariş edin ve tarihi Daily Express gazete arşivini kullanın.